2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı 18 - 21 Nisan 2024

  • HABERLER
  • 1. MEZOPOTAMYA TURİZM VE GASTRONOMİ FUARI BASIN LANSMANI

 

T.C. Diyarbakır Valiliği ev sahipliğinde; TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ve Diyarbakır Fuarcılık Ticaret ve A.Ş. ortaklığında, 24-27 Mart 2022 tarihlerinde Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nın basın lansmanı 9 Ekim 2021 tarihinde Diyarbakır Kent Müzesi (Cemil Paşa Konağı)’nde büyük bir katılımla gerçekleşti.

Toplantıya Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı, GAP İdaresi Başkanı Mehmet Açıkgöz, Karacadağ Kalkınma Ajansı Başkanı Dr. Hasan Maral ile çok sayıda basın mensubu katılım sağladı.

Toplantıda, eşsiz bir tarih ve kültür deneyimi sunan Mezopotamya bölgesinin ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtımını yaparak turizmde vazgeçilmez bir marka haline gelmesini sağlamak üzere düzenlenecek fuar ile birlikte bölgede ve turizm sektöründe oluşacak yeni fırsatlar hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Başta Diyarbakır Valisi Sayın Münir Karaloğlu ve Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Sayın Mehmet Kaya olmak üzere, bu önemli fuarın yapılanmasında, tanıtılmasında ve düzenlenmesinde emek ve destek veren tüm kurum ve sektör temsilcilerine teşekkür ederiz.